Olen aina välillä viitannut kirjoituksissani tavarataloprojektiini.

Nyt Spendall's on kasassa eli oikeasti muuallakin kuin vain mielikuvituksessani ja palasina pahvilaatikoissa. Talo on Vegan mallistoa, sen kerrokset ovat irrallisia, joten ne voi nostaa yksi kerrallaan käsittelyyn vaikka keittiön pöydälle. Kerroksien etuseinät aukeavat kuin ovet, mutta ovat vain tapeilla kiinni eli lähtevät tarvittaessa helposti pois tieltä heilumasta työskentelyn ajaksi. Talon kokonaiskorkeutta voisi periaatteessa jatkaa loputtomiin kerroksia lisäämällä, jos ei 1:1-talossa tulisi katto vastaan...

Toistaiseksi jätän ulkoseinät juuri tuollaisiksi kuin ovat, on kuitenkin melko siisti vaikkakin tylsä - muistuttaa lähinnä vankilaa. Parempi silti ainakin näin aluksi päästää taiteellinen näkemys ja luovuus valloilleen ensin seinien sisäpuolella ja pitää ovet tiukasti kiinni ;)). Tölli kun nököttää meidän eteisessä "vielä huomennakin"...

Okei, pelkät seinäthän tuossa vasta on, sisältä pytinki on tylyn tyhjää mdf-ruskeaa - ei maalia, ei tapetteja, ei listoja, ei kalusteita, ei mitään.

Aikamoisen läjän aartehia olen toki haalinut sieltä ja täältä tavarataloa varten. Oikeastaan sehän se ongelma onkin: mulla on ideoita (ja rojua) noin 40 putiikkiin, mutta kun tuo Spendall's ei ole kooltaan mikään Harrod's - sinne mahtuu myymälöitä vain jotain tusinan ja tiun väliltä. Käyn siis ankaraa väittelyä itseni kanssa siitä, mitkä puljut pääsevät tavarataloon ja mitkä puolestaan omiin boxeihinsa (samanlaisiin kuin mihin aikoinaan tein Blue Button-käsityöliikkeen).

Nooh, tällä tuskartelutahdilla ei totisesti ole päätöksillä kiirus. Aloittanen niistä, joihin mulla on eniten matskua valmiina eli varmat Spendall's-myymälät ovat Skinny Skeleton, Devil's Deli, Think Pink, Lady in Red, Strawberry Fields, Rudolf's, nEvergreen, Furry Fellows, Fallen Angels, Odoroso ja Two Poodles. 

Muita ehdokkaita ovat mm. Wolf's Paw, The Nun's Nipples, Anonimo, Good Gracious, Babylon, Circus Circus, Donner, Lost&Found, Crystal Clear, Sexy Banana, Tramp's Travels, Forever After, Kidea, Score Store, Mr. Egg, Yesterday, Ganesha, Jug&Mug, Time after Time, Pet Park, Warlock, Chocoholic, Angelo Grosso ja Silence S.(ucks). Plus neljä onnetonta, joilla ei ole vielä edes työnimeä.

Tässä tönö:

Here is one of my eternity projects: Spendall's. It's a kind of deparment store full of little shops and boutiques. Or will be some day... I hope...:

PICT8321-normal.jpg