Raivailin taas vaihteeksi työhuoneen romuvuoria pienemmäksi tarkoituksena tsekata myytävää Lahden markkinapöytään. Tällä kertaa kuormakauhaaja kolahti puukasaan ja sieltä seasta löytyi mm. messevä nippu sekundalistoja, jotka luulin jo kaikki myyneeni aika päivää sitten. No, tulkaahan 12. päivä nappaamaan listaniput pöydästä pois, halvalla lähtee :).

Samalla löytyi kapeaa puolipyöreää listaa, jota tiesin jonnekin jemmanneeni. Sen listan esiin putkahtamista on hotellin pubi odotellut reippaan vuoden. Vaan nytpä on sitten baarin seinät valmiit. Vahasin listanpätkät samalla Osmon konjakkisävyllä (sopii teemaan, heh) kuin aiemmin panelit ja kattolistat ja länttäsin seinään. Ko.lista kuvassa siis panelin ja kierrelistan välissä. Jotta on joskus pienestä kiinni homman eteneminen, hohhoi...:

Some lousy picts of the hotel's pub (at this stage of the project):

bar7-normal.jpg

Seuraavaksi jokseenkin laaduttomia kuvia baarista (koko hotla on kuvaamista ajatellen erittäin kinkkisessä paikassa ja mun taidoilla ja kameralla ei kyllä parempia otoksia ole luvassa jatkossakaan). Turha kai mainitakaan, että baari on vielä "hieman" vaiheessa...:

bar6-normal.jpg

Seinällä roikkuu viime viikonloppuna pistelemäni Janet Grangerin seinävaate (sopi mielestäni väreiltään ja aiheeltaan niin hyvin tuonne pubiin, että lisäsin alkuperäiseen malliin vain reunaraidan ja tarkensin joitakin yksityiskohtia). Pistelty 22-count canvasille kahdella muliinilangan säikeellä eli nopea, pieni ja helppo tehdä. Sain tällä viikolla tarvikkeet niin säälimättömään ikuisuusprojektiin (hotellin kylppärin matto ja sermi), että varmaan tulee pisteltyä useampikin kevyt välityö ennen kuin uskallan tarttua urakkaan. Vähän vain varovasti syrjäsilmällä vilkuilen sinne päin.

Kakluuni on sellainen valkoinen posliiniuuni, joita bongaa kirppiksiltä. Oikeasti tuikkukynttilälyhty. Maalasin uunin punaiseksi ja piirtelin "kaakeleiden ääriviivoja". Maalaus oli aikamoista tuputtelua, töpötystä, kiroilua, poispesua, kokeilua ja säätämistä. Hermo meni, mutta ihan hyvin on maali uunin pinnassa pysynyt (tästäkin tuskartelusessiosta on kulunut jo toista vuotta). Pyöreä kilpikoriste on kirppislöytö. Lasinen kipinäsuoja on Heidin tekemä, lisäsin vain jalat :

bar5-normal.jpg

Matot ovat Maikin kiteistä pisteltyjä villamattoja, pikku-Mari on lattialla ja iso-Mari katossa :). Matot olen tehnyt kolmisen vuotta takaperin eli heti kun baarin värimaailma oli selvillä. Tuonne takaseinälle tulee darts-taulu sitten joskus:

bar3-normal.jpg

Puusta veistetty karhu on kirppislöytö, lisään tassujen päälle pikkuruisen pöytälevyn niin siitä tulee ihan hauska tarjoilupöytä. Upea pinnatuoli on Christian Lundkvistin tekemä.

Olen jemmannut vuositolkulla kolmea suorakaiteen muotoista kuparisävytettyä peilinpalasta. Ajatus oli tehdä niistä peiliviritys hotellin aulaan, mutta toisin kävi. Yksi peileistä toimii nyt baarikaappihökötelmän aputiskinä (näkyy kuvassa, alla on puinen viinipulloteline), poistin vain tornihyllyistä laatikot ja tökkäsin peililevyn päät laatikkoaukkojen varaan. Ylimääräisistä laatikoista ja peiliarkista rakensin feikkimodulin kaapiston kulmaan (en saanut ko. nurkkaa kuvattua, mutta ehkä parempi niin...):

bar4-normal.jpg

Toiselle peilille tein kapeat puukehykset ja liimasin sen tornihyllyn taustaseinään (=siis tuo tiskin kulmalla oleva pilari). Olvi-kyltti on pinssi. Naulakko vaihtuu fiksumpaan jahka kerkiää:

bar3-normal.jpg

Hyllyt ja tiski ovat EuroMinin HuaMei-sarjaa. Kalusteet olivat yksiväriset, hioin ja vahasin koristekiekuroita näkyviin niin on vähän eläväisempi pinta. Baarituolit  Reutterilta:

bar1-normal.jpg

Siihen kolmanteen peiliin lisäsin rautalankahäkkyrän ja tein lasitelineen ylös tiskin päälle:

bar2-normal.jpg

Jaa juu, jos vastaus otsikon kysymykseen on kyllä, kandee kipaista toiseen juottolaan - täältä ei näemmä toistaiseksi saa kuin hanaolutta. Viinilasissa.